سیستم های بارگیری بدون سرنشین در معادن زیرزمینی

انواع سیستم های بارگیری و باربری در معادن
نوامبر 24, 2019
تجزیه و تحلیل عملکرد ماشین آلات معادن زیرزمینی و تونل ها
نوامبر 25, 2019

سیستم های بارگیری بدون سرنشین در معادن زیرزمینی

در راستای افزایش ایمنی در صنعت معدن زیرزمینی بر روی توسعه سیستم های بارگیری تونلی LHD کارهای انجام شده است. این کار ها در زمینه کنترل و بهره برداری از LHD ها به صورت دوربرد از طریق سیستم های تحت وب مثل کامپیوتر و موبایل انجام شده است. توسعه سیستم کنترل دور برد روی سیستم های بارگیری تونلی     LHD  Load-Haul-Dump نه تنها ایمنی اپراتورها را افزایش می دهد بلکه پتانسیل افزایش بهره وری را نیز دارد .

سیستم های بارگیری بدون سرنشین

پیشرفت سیستم های بارگیری بدون سرنشین در معادن زیرزمینی

در سال های اخیر ، راه حل های بسیاری برای بهبود ایمنی و عملکرد ارائه شده است . نمونه هایی توسعه داده شده از این موارد عبارتند از : کنترل از راه دور در خط دید و کنترل از راه دور از طریق فیلم .

کنترل از راه دور در خط دید :

در این روش اپراتور سوار بر LHD نیست و آن را از یک فاصله نزدیک تعقیب و کنترل می کند.  

کنترل از راه دور از طریق فیلم :

 در این روش اپراتور از طریق اتاق کنترل، سیستم را کنترل کرده و از طریق دوربین های که روی سیستم نصب شده است، قادر به مشاهده وضعیت می باشد .

متاسفانه این راه حلها در مقایسه با دستگاهی که توسط یک اپراتور هدایت می شود ، دچار کاهش بهره وری هستند ، با این حال ، اخیرا  تکنیک های جدید ترکیبی از این دو مورد موفق بوده اند .

شرکت های فعال در این زمینه به منظور بالا بردن ایمنی در معادن زیر زمینی در تلاش هستند تا  سیستم های دور برد خود را بهبود ببخشند و در این زمینه توسط اطلس کوپکو نمونه های بدون نقصی به وجود آمده است . از این رو دوست داریم شما را با Scooptram Atlas Copco یکی از جدیدترین های این شرکت آشنا کنم .

سیستم های بارگیری بدون سرنشین- ریموت کنترل

سیستم بارگیری معادن زیرزمینی Scooptram Atlas Copco چیست؟

پیش از این سیستم های بارگیری اتوماتیک در دمپینگ بار ، بسیار ضعیف بودند ، این دستاورد جدید شرکت اطلس کوپکو توانسته است ، این مشکل را به طور کامل رفع کند همچنین این سیستم با استفاده از برنامه اتوماسیونAuto Tramming  که برای لکوموتیو های برقی اتوماتیک به کار بسته شده است عمل می کند . این نوع از سیستم بارگیری از عملکرد و استحکام بالایی برخوردار اند . آنها  برنامه ریزی بسیار منعطفی دارند و یک اپراتور ساده نیز می تواند ، آن را برای یک محیط جدید تنظیم کند . این سیستم هم توان با LHD های معمولی کار می کند و به دلیل داشتن سنسورهای لیزری بدون اپراتور و در حالت خودکار نیز میتواند کار کند. شما در هر زمانی که مایل باشید ، بدون دستکاری اتوماسیون می توانید آن را به معدن یا محلی دیگر انتقال دهید . در این مطلب شما می توانید با طریقه کار این اتوماسیون آشنا شوید و حتی آن را در محل کار خود اجرا کنید .

سیستم های بارگیری Scooptram Atlas Copco شامل چه قطعاتی است؟

این سیستم های بارگیری برای معادن زیر زمینی طراحی شده اند ، قطعات این سیستم شامل یک LHD دارای سایت کنترل ( کامیون یا لودر تونلی) ، سنسورهای برای تشخیص موقعیت ، اسکنرهای لیزری ، چندین دوربین ( حداقل چهار دوربین ، دو تا در جلو یکی در پشت و یکی در هر قسمت دلخواه ) ، اتاق سایت ( اتاق اپراتور ) ،  سیستم کنترل در خط دید ( برای شرایط پر پیچ و خم و پر کردن بهتر باگت ) ، سیستم امنیتی ( تردد بدون مشکل در مسیر ها و خرابی قطعات ماشین را بررسی می کند ) و امکاناتی برای ارتباط با شبکه های تحت وب و کنترل تاخیر در ارسال پیام ها می باشد .

سیستم های مرکزی بارگیری بدون سرنشین

سیستم های بارگیری Scooptram Atlas Copco چگونه کنترل می شوند؟

هیچ حد بالایی برای فاصله بین دستگاه و ایستگاه اپراتور وجود ندارد و ارتباط UDP با تاخیر معقول بین این دو سایت  وجود دارد . این سیستم با استفاده از سنسورهایش قادر است ، تصویری سه بعدی از تونل ها ارائه کند ، بنابراین شما هیچ مشکلی برای تغییر محیط کار نخواهید داشت. برای استفاده از این اتوماسیون باید زیر ساخت های در معدن نصب شود که امکان ارتباط بین دستگاه های بارگیری و اپراتور از راه دور ممکن سازد . مثلا سیستم فیلمبرداری آنلاین که پاناسونیک ارائه می دهد و یا … که در اینجا شرکت اطلس کوپکو از دوربین های VCG استفاده می کند . از طریق  برنامه اتوماسیونAuto Tramming   سیستم های تحت وب  و ایستگاه های مجاز برای دریافت فیلم و سیگنال ها مشخص می شود و از این طریق سیستم کنترل می شود .

ایستگاه اپراتور برای سیستم های بارگیری معادن زیرزمینی بدون سرنشین دارای چه امکاناتی است؟

این سایت برای اپراتورها دارای دو یا چند صفحه نمایش ، سرور مرکزی، صندلی کنترل یا کنترل های به صورت مجزا است که از طریق این کنترل ها و صفحه نمایش ها اپراتور می تواند به صورت همزمان چندین LHD را کنترل کرده و از شرایط آگاه شود . شروع و توقف حرکت با استفاده از سایت برای اپراتورها مقدور است . برای هر LHD حداقل دو صفحه نمایش وجود دارد که یکی تصویر جلو عقب را بسته به نیاز اپراتور نمایش می دهد و دیگری تصویری سه بعدی از محل LHD را به نمایش می گذارد . عموما پیش از پیاده سازی کل تجهیزات این قسمت و زیرساخت ها ساخته می شوند . به هر حال برای تغییر محل سیستم های بارگیری و انتقال به معادن دیگر ، مشکلی وجود ندارد و می توان برنامه ریزی سیستم را تغییر داده یا با استفاده از سنسورها بدون تغییر برنامه از سیستم استفاده کرد . استفاده از این سیستم جدید برای اپراتورهای با سابقه و بی سابقه در زمینه LHD های اتوماتیک بسیار آسان تر از نسخه های قبلی است . اطلس کوپکو دوره های برای آموزش اپراتورها برگزار می کند و از این رو جای هیچ نگرانی نیست .

اتاق کنترل سیستم بارگیری

ایجاد زیرساخت ها برای سیستم های بارگیری بدون سرنشین به چه دانش های نیاز دارد؟

برای کسانی که قصد استفاده از این سیستم را دارند نیاز به دانش خاصی نیست . استفاده از این سیستم های بارگیری در معادن زیر زمینی شامل پنج مرحله است که بیشتر آن ها توسط اطلس کوپکو صورت می گیرد و نیازی نیست شما نگران مسئله ای باشید .

  1. تدریس : در مرحله تدریس نحوه کار با میز کنترل و سیستم های موجود در اتاق کنترل به اپراتور ها آموزش داده می شود.
  2. تولید مسیر : پس از تدریس استفاده از سیستم بارگیری اتوماتیک به اپراتورها ، آن ها باید با استفاده از سیستم جدید در تمام دالان ها و تونل های معدن رانندگی کنند تا سنسورهای روی دستگاه نمای سه بعدی از تمام قسمت ها تهیه و در یک سرور ذخیره سازی شود. و پس از تجزیه و تحلیل آن ها توسط نرم افزار Route Manager مسیر های کار تعیین می شوند .
  3. نظارت بر پخش: در این قسمت اپراتور مجددا باید در تمام تونل ها رانندگی کند و میزان تطبیق آن با واقعیت را کنترل کند و در صورت وجود اشتباهات ، در قسمت نظر سنجی نظراتی را ارائه کند.
  4. راه اندازی مسیر: پس از بررسی کیفیت نقشه ها و مشخص سازی نقاط پاتولوژیکی موجود در معادن زیرزمینی ، با استفاده از یک الگوریتم مناسب تمام خطاها رفع شده و با استفاده از نقشه ها مسیر راه اندازی می شود.
  5. پخش بدون نظارت : پس از انجام این مراحل اپراتور می تواند، از حالت رانندگی، دمپینگ و حتی هلدینگ خودکار استفاده کند و سیستم های بارگیری بدون کوچکترین مشکلی حتی بدون نظارت اپراتورها کار می کنند.

پس از این مراحل شما به راحتی می توانید از اتوماسیون Atlas Copco Scooptram استفاده  کنید و این نوع از سیستم های بارگیری معادن زیرزمین LHD را در خط تولید خود استفاده و بومی سازی کنید.

سیستم های بارگیری بدون سرنشین لودر تونلی

 سیستم AUTO DUMP چیست؟

سیستم های بارگیری اتوماتیک تحت اتوماسیون Atlas Copco Scooptram کنترل می شوند، این اتوماسیون شامل نرم افزارهای متعددی است و یکی از آنها Auto Dump می باشد ، که به اپراتور امکان دامپینگ خودکار تنها با تعیین ارتفاع ، محل دامپینگ و تعداد دفعات پر کردن باگت عمل دامپینگ را به صورت خودکار انجام دهند.

 نتایج آزمایشات میدانی روی اتوماسیونScooptram

سیستم اتوماسیون Scooptram بارها در اطلس کوپکو و معادن آزمایشی کوپکو با نام Kvarntorp در آزمایش های میدانی قرار گرفته و تمام سیستم ها با استفاده از WIFI به طور خودکار کنترل می شدند. طبق این بررسی ها تمام سیستم ها به گوشی اپراتورها متصل بوده است . این آزمایشات بین دسامبر 2007-2008 انجام شد و طی آن نتایج فوق العاده خوبی بدست آمد. طبق تحقیقات اطلس کوپکو این سیستم های بارگیری بدون کمترین مشکلی فعالیت می کردند و تنها زمانی که دسترسی به آنها غیر ممکن است ، زمانی است که ارتباطات WIFI قطع شود . البته این آزمایشات در معدن دیگری به نام Kemi برای کنترل با گوشی های موبایل طراحی و اجرا شد ، که پرسنل معدن از سطح زمین و زیر زمین توان کنترل آن را داشتند . برای استفاده از این سیستم در نواحی جدید فقط کافی است تا شبکه WIFI موجود باشد . اطلس کوپکو برای آزمایشات خود از یک لودر و سه کامیون استفاده می کرد که ظرفیت بار در حالت اتوماتیک برابر با حالت دستی و معادل با 1662 تن در ساعت ارزیابی شد .

بهترین زمان برای استفاده از سیستم های بارگیری Scooptram چه زمانی است؟

طی آزمایشات اطلس کوپکو چند بار عملیات خنثی سازی معدن به دلیل ریزش سقف و زمین انجام شد . در این شرایط که کار روی سیستم های بارگیری خطرناک است ، کاربرد قوی این سیستم اتوماسیون اثبات شد . این روش در چنین حالت های بهترین روش برای حفظ جان و امنیت پرسنل می باشد . با توجه به تایید صحت این سیستم توسط اطلس کوپکو و تعهدات این شرکت می توان گفت در چند سال آینده این اتوماسیون برای سیستم های بارگیری یکی از بهترین ها است . پیش بینی می شود روزی برای افزایش بهره وری و امنیت در تمام معادن زیر زمینی و حتی معادن ایران اجرای این سیستم مرسوم شود. بهترین ویژگی آن عدم نیاز به زیر ساخت های پر هزینه و ارتباط از طریق WIFI با تمام شبکه های تحت وب می باشد .

اتاق کنترل سیستم بارگیری معادن زیرزمینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 13 =